vrijdag 2 oktober 2009

Canadees Wandelweekend Knokke-Heist 2009

De Canadaweek 2009 wordt op een sportieve wijze afgesloten met het Canadees Wandelweekend Knokke-Heist. Laat u in een historische context verrassen door de schoonheid van de Nederlandse en Belgische polderlandschappen: een slinger van authentieke dorpjes, historische omwallingen, statige molens en knoestige knotwilgen temidden van uitgestrekte velden. Ook u vindt in het aanbod ongetwijfeld een wandeltocht die op uw maat gemaakt is. In het aanbod zijn er diverse afstanden uitgewerkt, zodat u zeker een uitdaging vindt die past bij uw sportieve aspiraties.

De start – en aankomstplaats voor alle tochten bevindt zich in een verwarmde tent op het A.Verweeplein, op zo’n 500 m van het tram- en treinstation van Knokke. Met de wagen volgt u de pijlen ‘MARS’. Parkeren kan gratis op de parking achter het treinstation van Knokke, t.h.v. de Knokkestraat en de Jeugdherbergstraat.

Leden van de wandelfederaties krijgen € 0,50 korting op vertoon van hun lidkaart. Alle deelnemers zijn verzekerd conform het decreet van de Vlaamse Gemeenschap. De wandelroutes zijn volledig uitgepijld. Onderweg zijn er rust- en controleposten voorzien. De aankomstcontrole sluit om 18 uur.

Zaterdag 7 november 2009
Monumententocht

De monumententocht is een wandeling doorheen Knokke-Heist met bijzondere aandacht voor de monumenten opgericht ter nagedachtenis van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De wandelaars kunnen kiezen tussen 6, 10, 15 of 21 km. Er kan vrij gestart worden tussen 9 en 14 uur. Inschrijven kan enkel op 1 november aan de start. Deelnemen kan voor € 1,50, incl. zelfklever. Deze tocht komt in aanmerking voor de Wandeltrofee van de Krant van West-Vlaanderen.

Zondag 8 november 2009
Knokke – Oosthoek – Knokke: 13 kmKnokke – Retranchement – Knokke: 18 km

De Mini-Bevrijdingsmars laat de wandelaars eerst kennis maken met het mondaine Zoute. De wandeling gaat verder richting het Zwin. De omloop van 13 km keert via de Hazegraspolder terug richting Oosthoek, terwijl de deelnemers aan de 18 km verder stappen op de Internationale Dijk tot aan het Retranchement (NL). Op de terugweg richting Knokke wordt samen gewandeld met de deelnemers aan de 33 km.Er kan vrij gestart worden tussen 10 en 14 uur.Inschrijven kan enkel op 2 november aan de start. Deelnemen kan voor € 1,50, incl. zelfklever.

Hoofdplaat - Knokke: 35ste Canadese Bevrijdingsmars: 33 km

De wandeling start aan de Westerscheldedijk in Hoofdplaat. Via tal van dijken gaat de tocht richting Oostburg. Het tweede deel van de mars gaat via Zuidzande en Terhofstede naar het Retranchement, een typsich dorpje met een omwalling daterend uit de Spaanse bezetting. Via de Hickmanbrug, genoemd naar een gesneuvelde Canadese sergeant, trekt men de Belgische grens over richting Oosthoek en Knokke.

De deelnemers kunnen zich ’s morgens met eigen vervoer naar Hoofdplaat begeven of kunnen met de bus naar Hoofdplaat vervoerd worden. De bussen vertrekken tussen 7.30 en 8.30 uur aan de start- en aankomstplaats op het A. Verweeplein te Knokke.Er kan te Hoofdplaat vrij gestart worden tussen 8 en 10 uur. Opgelet! Er is geen afstempeling tijdens de korte plechtigheid. Onderweg is er gratis koffie voorzien voor alle deelnemers.
Deelname Canadese Bevrijdingsmars:
€ 7,50 : badge + zelfklever + bus (Knokke – Hoofdplaat om 7.30 uur)
€ 6,00 : zelfklever+ bus (Knokke – Hoofdplaat om 7.30 uur)
€ 4,50 : badge + zelfklever (eigen vervoer)
€ 1,50 : zelfklever (eigen vervoer)

Voorinschrijven Canadese Bevrijdingsmars: Om deel te nemen is men verplicht zich vooraf in te schrijven. Schrijf hiertoe het inschrijvingsgeld over op rekening 068-0626330-28 op naam van Bevrijdingsmars Knokke-Heist. Nederlandse deelnemers kunnen het inschrijvingsgeld overmaken op rekening 1133.01.391. Na ontvangst van de betaling worden de inschrijvingskaarten per post toegezonden. Inschrijven kan tijdens de kantooruren (8.30-12 uur en 13.30-17.30 uur) tevens bij de Sportdienst van Knokke-Heist, sporthal De Stormmeeuw, E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist.

Info:Wandelende Noordzeeboys Knokke-Heist v.z.w.
www.wnzb.bewnzb@belgacom.net

Geen opmerkingen: