dinsdag 28 oktober 2008

Canadees Wandelweekend 2008

In Knokke-Heist wordt de Canadaweek 2008 op een sportieve wijze afgesloten met het Canadees Wandelweekend. In een historische context kunt u zich laten verrassen door de schoonheid van de Nederlandse en Belgische polderlandschappen: een slinger van authentieke dorpjes, historische omwallingen, statige molens en knoestige knotwilgen te midden van uitgestrekte velden. U vindt in dit aanbod beslist een wandeltocht die op uw maat gemaakt is. Er zijn diverse afstanden uitgewerkt, zodat u zeker een uitdaging aantreft die past bij uw sportieve aspiraties. De start- en aankomstplaats voor alle tochten bevindt zich in een verwarmde tent op het Alfred Verweeplein, op zo'n 500 meter van de tramhalte en het station van Knokke. Met de wagen volgt u de pijlen 'MARS'. Parkeren kan gratis op de parking achter het station van Knokke. Leden van de wandelfederaties krijgen op de deelnameprijs 0,50 EUR korting op vertoon van hun lidkaart. Alle deelnemers zijn verzekerd conform het decreet van de Vlaamse Gemeenschap. De wandelroutes zijn volledig bewegwijzerd. Onderweg zijn er rust- en controleposten voorzien. De aankomstcontrole sluit om 18 uur.

Zaterdag 1 november: Monumententocht

De Monumententocht is een wandeling door Knokke-Heist met bijzondere aandacht voor de monumenten ter nagedachtenis van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De wandelaars kunnen kiezen tussen 6, 10, 15 of 21 km. Er kan vrij gestart worden tussen 9 en 14 uur. Inschrijven kan enkel op 1 november aan de start. Deelnemen kan voor 1,50 EUR, incl. zelfklever. Deze tocht komt in aanmerking voor de Wandeltrofee van de Krant van West-Vlaanderen.

Zondag 2 november: Knokke - Oosthoek - Knokke: 13 km en Knokke - Retranchement - Knokke: 18 km

De Mini-Bevrijdingsmars laat de wandelaars eerst kennis maken met het mondaine Zoute. De wandeling gaat verder richting het Zwin. De omloop van 13 km keert via de Hazegraspolder terug richting Oosthoek, terwijl de deelnemers aan de 18 km, verder stappen op de Internationale Dijk tot aan het Retranchement (NL). Op de terugweg richting Knokke wordt samen gewandeld met de deelnemers aan de 33 km. Er kan vrij gestart worden tussen 10 en 14 uur. Inschrijven kan enkel op 2 november aan de start. Deelnemen kan voor 1,50 EUR, incl. zelfklever.

Zondag 2 november: Hoofdplaat - Knokke: 35ste Canadese Bevrijdingsmars: 33 km

De wandeling start aan de Westerscheldedijk in Hoofdplaat. Via tal van dijken gaat de tocht richting Oostburg. Het tweede deel van de mars gaat via Zuidzande en Terhofstede naar het Retranchement, een typisch dorpje met een omwalling, daterend uit de Spaanse bezetting. Via de Hickmanbrug, genoemd naar een gesneuvelde Canadese sergeant, trekt men de Belgische grens over richting Oosthoek en Knokke. De deelnemers kunnen zich 's morgens met eigen vervoer naar Hoofdplaat begeven of kunnen met de bus naar Hoofdplaat vervoerd worden. De bussen vertrekken tussen 7.30 en 8.30 uur aan de start- en aankomstplaats op het Alfred Verweeplein in Knokke. Er kan te Hoofdplaat vrij gestart worden tussen 8 en 10 uur. Opgelet! Er is geen afstempeling tijdens de korte plechtigheid. Onderweg is er gratis koffie voorzien voor alle deelnemers.

Deelname Canadese Bevrijdingsmars:7,50 EUR: badge + zelfklever + bus (Knokke - Hoofdplaat vanaf 7.30 uur)6,00 EUR: zelfklever + bus (Knokke - Hoofdplaat vanaf 7.30 uur)4,50 EUR: badge + zelfklever (eigen vervoer)1,50 EUR: zelfklever (eigen vervoer)
Voorinschrijven Canadese Bevrijdingsmars: Om deel te nemen is men verplicht zich vooraf in te schrijven, uiterlijk tegen 29 oktober. Dit kan door het overmaken van het inschrijvingsgeld op rekening 088-2219155-81 of 1133.01.391 (Rabobank West-Zeeuws-Vlaanderen) op naam van Bevrijdingsmars Knokke-Heist. De inschrijvingskaarten worden per post toegezonden. Inschrijven kan ook tijdens de kantooruren (8.30 - 12 uur en 13.30 - 17.30 uur) bij de Sportdienst van Knokke-Heist, sporthal De Stormmeeuw, Edward Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist.

Geen opmerkingen: